- Whiskey і whisky - один і той же напій. Тільки перший варіант написання використовується для американського і ірландського віскі, а другий - для канадського і шотландського.
- Міцні спиртні напої, такі як коньяк, віскі і бренді, спочатку безбарвні, на відміну від пива і вина. Їх золотисто-коричневий колір, так само як і інші відтінки, обумовлений процесами старіння під час витримки в дерев'яних бочках.
- У текиле немає ніяких черв'яків. Гусениця метелика Hipopta Agavis, яку помилково називають черв'яком, знаходиться в іншому мексиканському напої - меськаля, але отримують його з іншої рослини, ніж текілу.
- Бурбон названий так за назвою округу в американському штаті Кентуккі, де цей напій проводився з 1789 року. Слід зазначити, що в даний час в окрузі Бурбон бурбон не виробляють.
- Терновий джин (sloe gin) - не джин, а лікер, виготовлений на основі ягід терну.
- У досить добре оснащеному барі з присутніх в ньому напоїв можна приготувати 17864392788 різних коктейлів
- Перші колоністи в Новій Англії взимку часто виставляли за двері бочки сидру. Вода вимерзала, вміст спирту в напої збільшувалася.
- Шотландське віскі зобов'язане своїм незвичайним «ароматом димку» особливостям технології виготовлення. Ячмінний солод, використовуваний як сировина, піддається димовій сушці - паливом служить торф.
- Біле вино неможливо отримати з червоних сортів винограду
- Більшість вин з віком псується.
- Мускат, в перекладі з італійської, - вино з мухами.
- У уельській (валлійському) мові пиво позначається словом cwrw. Вимовляється воно як «ку-ру».
- У британському флоті з 1651 по 1970 рік кожному морякові щодня видавалася порція рому.
- У пляшці шампанського близько 49 мільйонів бульбашок вуглекислого газу.
- У спиртних напоях можна знайти 13 життєво необхідних для нашого організму мінеральних речовин.
- Для виготовлення кращих сортів портвейну до цих пір використовується виноградний сік, віджимають шляхом топтання голими ногами в бочці з виноградом.
- Максимально можлива фортеця спирту - 96 градусів (медичний спирт). Це обумовлено, що 100-відсотковий спирт вбирає в себе вологу з повітря і саморазбавляется.
- Пляшки для шампанського місткістю більше стандартних 0,75 л носять власні імена, причому в більшості випадків - біблійні.
|